perjantai 25. huhtikuuta 2008

Synkkä päivä

Jaahas, annetaanpas pieni tilanne katsaus taas. On tullu oltua tää viikko lomilla ja koitettu puristaa rempaa eteenpäin oikein urakalla. On se kumma vaikka painaa aamusta yöhön asti niin silti ei tunnu oikein mitään tulosta syntyvän... Noh kylppärin laatoitukset vetelee viimeisiään ja keittiön seinät on kans aikas hyvällä mallilla. Kaikkeen pikku nysväämiseen vaan menee loppu peleissä tuhottomasti aikaa. Niin ja noita muitakin perheen jäseniä pitäis kuulemma muistaa kans aina välillä.
Enivei torstai alkoi lupaavasti äärettömällä väsymyksellä puol kasin maissa kun nokialainen alkoi suloisesti huhuileen hommiin. Näin jälkeen päin aatellen olis varmaan kannattanu nakata se seinään, nukkua puolille päivin ja alkaa herättyään kaataan ja laskeen vaikka leskenlehtiä tienpenkalta, sen verran tuntu maailman voimat vastustavan tän päivän hommia.
Ens alkuun laukes jo vuosia urhoollisesti palvellut vitosen silikoniprässi kouraan kun piti kylppärin "ikkunalautaa" (joka itse asiassa on lasia) liimailla sikaflexillä kiinni. No ei muuta kun autoon ja kylille paikalliseen työkaluaarreaittaan hakeen uutta. Rok Rok homma jatku hyvin kunnes kummisetä tuli puolen päivän jälkeen jeesiin ja alettiin nakutteleen olohuoneen seiniin koolauksia. No eikös kompura ota ja sano sopimuksen irti siinä vaiheessa. Hetken aikaa siinä meni ko. värkkiä ihmetellessä, jonka jälkeen luuri kouraan ja soitto paikalliseen aarreaittaan josta vehje oli edelliskesänä ostettu. Noh meinasivat, notta tuo raato tänne niin saat uuden mukaan ja homma jatkuu.
Tossa vaiheessa näytti vielä hyvältä joten ei muutaku possu autoon ja taas kylille. Vaan kas kas kun myyjä näki vehkeen niin totes ettei niitä sen kokoisia ollutkaan. No soitto maahantuojalle selvensi, että kyseessä on ominaisuus joka korjaantuu vaihtamalla muutaman sähköosan joita pitäisi olla varastossa ja saadaan päivässä vaihdettua. Vaan kuinkas ollakkaa niin eihän niitä osia sitten ollut ja uuden vastaavan vehkeen sais JO maanantaiksi toimitettua. Kiva eihän toi kompura näissä remppahommissa silleen oleellinen laite olekkaan. No onneksi Mikalla (kaveri joka tekee tuota uudisrakennusta johon linkki tuossa sivussa) sattui olemaan yksi ylimääräinen pikkukompura tontilla eli eikun sinne hakemaan sitä lainaan viikonlopuksi.
No jottei olisi päästy liian helpolla niin tuli vielä huomattua, että keittiön katto on aikastavalla vinkkelissä ja olkkarin ja keittiön väliin fiksaillut ns. feikkihirsitolpat joudutaan linjaamaan uusiks. JA korvausilmaventtiilit ikkunoissa aiheuttaa koolauksiin päänvaivaa myös.
Muuten päivä meni ihan mukavasti. On se kiva kun saa remppa-apua sedältä niin voi laittaa sen kiinnitteleen linnunpönttöjä kun itte ajeleen pitkin kyliä...

No mutta on tuossa nyt jotain sentään saatu aikaiseksi:


Kylppärin lattia ja seinät olis nyt valmiit kaikin puolin. Niin sanottu ikkunalautakin tuli lopulta liimattua kiinni.



Keittiön seiniin on saatu jo vähän aseteltua levyjä ja paneelia. Paneeli jäi hienosti kahta lautaa vajaaksi ettei saatu sienää valmiiksi. Oli niin laadukasta tavaraa, että meni metri tolkulla hukkaan kun pontteja puuttu sieltä täältä, välillä jopa koko laudasta vallan.



Tässä lähempi kuva paneelista. Kuvasta näkee hyvin miksi sitä kutsutaan sormipaneeliksi. Tää on tosin hieman modernimpaa kuin se originaali. "Sormet" on isompia tässä mallissa ja niitä on vain neltä per lauta.



Pitkään työrupeamaan on myös hyvä varustautua kunnolla. Koskaan ei tiedä milloin ja ennen kaikkea minkä kokoinen jano yllättää, joten on syytä varauta asiaan monipuolisesti. Asiaan "hieman" perehtyneenä voin näin jälkeenpäin todeta, että tuo kuvassa toinen oikelta musta tölkki Faxe merkkistä olutta, ei ehkä kuulu ihan perinteisiin ns. janojuomiin. En oikein tiedä, että oliko siinä olut pilattu vodkalla vaiko toisin päin. Joka tapauksessa kun ko. tölkistä tempaisin sellaisen perushuikan, minkä nyt tuollaisesta normi keskiketterästä janoonsa ottaa, NIIN joutui hieman normaalia pidempään nieleskelemään. Voi toki olla, että se on vain tuotteen ominaisuus ja tarkoin tuotekehityksella haettu tavoite... Eli joo en suosittele. Vottu vottuna ja kalja kaljana. Piste.

Jaa niin, mutta laitetaas tämäkin vielä,


Kuulimpa tuossa viimevuoden puolella jossain vaiheessa rakkaan vaimoni suusta lauseen, ettei raskaus ole sairaus. No sanasta miestä ja sarvesta härkää ja eikun hommiin siitä.
Ja hyvinhän se paino hommia menemään kuten kuvasta näkyy. Noitten vanhojen mettalipäällysteisten sähköjohtojen purku suju oikein ripeesti. Varsinkin sen jälkeen kun totesin ettei niitä ole vielä kytketty irti päätaulusta... Heh.

Tuosta raskaudesta ja lapsista tulikin noin yleisestiottaen mieleen, että olis tälläin raksaamisen kannalta älyttömän hyvä jos suomikin olisi muslimimaa. Siellä kun saa olla useampi vaimo miehellä (esim Turkissa saa olla muistaakseni neljä).
No pari varmaan olis silleen siedettävä määrä sillon vois saada pari muksua vuodessa ja näin ollen ihan kivasti lomia. Jos äkkiseltään laskee niin omat vuosilomat sen 5vko, 3vko per lapsi eli yht 6vko ja sitten vielä tietenkin noin isäkuukaudet 4vko per muksu yht 8vko niin noistahan tulee jo kaikkinensa 19vko tehokasta. Siinä ajassa sais ehkä jo jotain tehtyäkin.
Siinä samalla onnistuis muuten hyödyntää Eu:takin. Suunnittelin tuossa meinaan pientilallisen uraa kun meillä luovutetaan äidinmaitoa. Siitäkun tunnutaan maksavan ihan kivasti (20€/l). Ajattelin, että kun tuota lypsykarjaakin nyt on niin haetaanpa eu:lta tukiasia. Työtoveri tosin ampu idean heti alas kertomalla, että tarttis olla useempi ku yksi. =)

Jaa niin osissa blogin kuvista on jotain fibaa ja kaikki ei aukea isompina. Fiksaan noita jossain vaiheessa kun kerkeen. Ja tän kertaisessa tekstissä voipi olla jonninverran kirjoitusvirheitä johtuen tuosta mustasta Faxesta (No pakkohan se oli juoda väkisin). Korjaillaan niitäkin jos jaksetaan.
Nyt unille, öitä.

1 kommentti:

Mika kirjoitti...

Ihan kuin tekstiä olisi sensuroitu..?