keskiviikko 16. huhtikuuta 2008

ja kelailu jatkuu edelleen

Dodii, kun purku hommat oli tehty päästiin vihdoin tekemään jotain uuttakin. Lattioistahan se oli alettava ja kuten jo aiemmin tulikin mainittua niissä oli aikas kova homma. No tehty mikä tehty ja hyvä tuli. Ohessa pari kuvatusta kylppärin lattian tekemisestä.Juoksut ja eka villakerros. sähköjä, vesiä ym...
Harvalaudoitus
Lämmöntasauslevyt, vesikiertoputket ja ek:t päälle.

Putkarikin kävi vetämässä vesikierron jakotukit ja nousuputket sekä viemärin tuuletusputken. Muurin kylkeen avattiin kerrosten väliin aukot joista saadaan näppärästi vedettyä putket ja sähköt. Luonnollisesti nämä tullaan koteloimaan näkymättömiin. Kuvassa näkyvä oviaukko johtaa alakerran makkariin ja se tullaan vetämään umpeen, ja käynti makkariin on siten enää olkkarin kautta.
Takkakin tulla tupsahti joulukuun tienoilla. Kuvassa tosin vielä saumaamatta. Takka on kermansaven kallio.

Ikkunat vaihdettiin syssyllä. Keittiön toista ikkunaa pienennettiin jotta saataisiin lisää kaappitilaa.

Tulevalle terassille tehtiin ovi keittiön ja olohuoneen väliin.

Eteisestä keittiöön johtava oviaukko siirrettiin puolisen metriä vasemmalle. Kylppärin väliseinän runkokin jo kasassa.
Kylppärin ikkuna pienennettiin ulkonäkösyistä samanlaiseksi kuin keittiön ikkuna. Lisälämmön eristeenä käytetään 50mm stryrofoamia.
Kylppärin lattiat ja seinät levytetty. Kaadot tehtiin valamalla levytyksen päälle. Lattiaan tuli kaikkiaan kaksi kaivoa. Keskelle ns pääkaivo ja kuvassa näkyy ammeen alle tuleva kuivakaivo.

Valut tehtiin kummisedän kanssa muutamassa tunnissa. Valun kuivuttua pääsikin sitten sottaamaan vesieristeillä.

Alkuvuodesta huomattiin öyljykattilan vetelevän viimeisiään. Paineet häviää eikä se käyttövesikään oikein lämpiä. No kattilahan täytyy siis vaihtaa, mutta oviaukko oli hieman kaponen ja hankalassa paikassa, joten päätettiin tehdä uusi. Sain sedän kautta timanttisahurin käymään paikalla. Ajattelin että sillä olis vähän tuollaista perusrälläkkää isompi vehje. Miten sen nyt ottaa, onko toi vähän vai ei.Ei kommentteja: