maanantai 14. huhtikuuta 2008

Pikakelausta

Jees koitetaanpas puristaa tapahtumat viime kesästä tähän päivään lyhyehkösti...

Lähtö tilannehan siis oli, että vesikatto oli uusittu, mutta muuten "vapaat kädet" tekemiseen.
Tässä hieman kuvia lähtötilanteesta.






Ulkoasu vaikuttaa olevan suht ok, mutta lähempi tarkastelu osoittaa pientä fiksailun tarvetta siinäkin.
Syksyllä tulikin jo vaihdettua kaikki ikkunat uusiin Fenestran 3-kerros eristyslaseihin (näissä kuvissa tosin vielä vanhat akkunat). Vinkkinä ikkunan vaihtoa suunnitteleville, kannattaa kilpailuttaa useampi toimittaja, tässä tapauksessa haarukka oli vajaasta 7000€ aina 12000€!!!! Toinen mitä kannattaa harkita on asennusta, itse tehtynä hieroisin varmaan vieläkin noita ruutuja kohdilleen, mutta parilta ammattimieheltä homma hoitu päivässä.
Noin muuten julkisivua tullaan muuttamaan myös pinnan osalta siten, että se verhoillaan uusiksi joko vinyylillä tai vaakapaneloinnilla. Tällä hetkellä ulkovuorauksen ja vinoloudoituksen/rungon välissä kun ei ole minkäänlaista tuuletusrakon on järkevin / helpoin tapa vetäistä uusi vuoraus olemassa olevan päälle jolloin harva rimotus muodostaa tuuletusraon.
Pientä mietintää vielä aiheuttaa tuo materiaalivalinta. Vinyylissä houkuttaa sen väitetty huoltovapaus (meinaavat ettei ikinä tule haalistumaan) ja puupaneloinnissa puolestaan hinta (vinyyli luokkaa >4000€ vrs puu ~2000€). Hirveästi tuo huoltomaallailu ei houkuttele (nimimerkillä viimekesänä yhden pyöröhirsimökin teräsharjan kanssa kiertänyt), mutta toisaalta hintaero on huomattava ja suomessa on nuo pitempiaikaiset referenssit vinyyleistä aikas vähissä. Joo joo onhan niitä maailmalla käytetty niin ja niin kauan, so what, uskon kun näen.
No jomminkummin tehdään kun sen aika tulee.


Pihapiiristä löytyy myös n. 100 neliön autotalli rakennus joka on toistaiseksi kylmä sellainen. Viereen pitäisi rakennella parin auton katos, jotta tallin saisi puhtaasti harrastekäyttöön.


Alkuperäisistä pohjakuvista olikin hyvä ruveta vääntään rakennuslupaa varten uusia pohjia:





Yläkerta pysyy oikeastaan sellaisenaan, mutta ns alakerta ja kellarikerros kokevat hieman enemmän muutoksia. Tässäpä sitten lupakuvat millaista joskus pitäisi olla:








Julkisivuun tulee myös pieniä muutoksia. Keittiön ja kylppärin ikkunat pienentyvät välitilaikkunoiksi ja keittiöstä tulee käynti terassille.




















Laitetaan nyt toi asemapiirroskin niin hahmottuu hieman millaisesta ympäristöstä on kysymys:




Lupa hommista sen verran, että näiden kuvien kanssa on hierottu ees taas kunnan virkamiesten puolesta. No nyt ne alkaa oleen kunnossa ja lupaa vois alkaa hakemaan. Hyvä niin johan tuossa on hommiakin paiskittu hyvä tovi =)

Välillä kyllä tuntuu, että niillä rakennusvalvonnan mukavilla ja yhteistyökykyisillä sedillä ei ole muuta tekemistä kun vittuilla ja kertoa omia makumieltymyksiään. Saatana mä soitan Innon Markolle jos mä sisustusvinkkejä kaipaan. Paras lohkaisu mitä valvonnassa kuulin oli siirtää sauna pannuhuoneen paikalle ja vielä silleen, että saunan läpi joutuisi kulkemaan siirryttäessä pesuhuoneesta takkahuoneeseen... WTF? Niin ja kun kerroin, että kellarista piikataan lattiat auki ja pannaan kunnon kapillarikatkot, eristeet ja lattialämmitykset niin kehuttiin kuinka ensiksi kannattaa tehdä sokkeliin Bobcatin mentävä aukko, jotta voi sitten ne betonijätteet tuoda kivasti ulos... Noin kolme lausetta aiemmin samanen jamppa oli kehunut kuinka tämän ikäisien talojen kantaviin kiviseiniin ei kannata koskea. Joo-o...
Muutenkin tuntuu, että arvonsa tuntevilla herroilla on suunnaton tarve pompottaa ihmisiä. Samaa asiaa kysyttäessä eri henkilöiltä saa tasan yhtämonta eri vastausta kun on vastaajaakin. Tällä ilmeisesti luodaan sitä yhdenmukaisuutta rakentamiseen.
Nyt alko taas kiristään siihen malliin, että parempi jatkaa myöhemmin...

Ei kommentteja: