tiistai 15. huhtikuuta 2008

Pikakelausta edelleen...

Jepulis jee jatketaas, tuli siinä eilen ehtoolla jatkettua kylppärin lattian laatoitusta kunnes laattasirkkelin timangiterästä katos timangit:) noh täytyypi hakea uus. Edellyttäen, että Bauhaussilla on myydä niitä, on meinaan erikoisen kokoinen terä. 180mm halkaisija ja tuumanen kiinnitysreikä.

Enivei palataas ruotuun, eli homma alkoi viime vuoden puolella kuinkas muuten kuin purkamisella. Mutta otetaas alkuun parit kuvat miltä sisällä näytti ennen kuin vasara (tai oikeastaan leka ja puukkosaha) alkoi heilua.

Tarkoitus oli saada keskikerros kuosiin ennen esikoisen syntymää (laskettuaika oli joulukuun lopussa), joten luonnollisesti työpanos kohdistettiin siihen.Kuvassa ulkoa tultaessa eteinen josta tulee wc/pesuhuone.Keittiö. Ruokakomeron, tai mikä lienee, purettiin ja sen vasemmalla puolella oleva ikkuna kutistettiin välitilamalliin.Vanhaa keittiön kaapistoa. Tason korkeus miellyttävät ~60cm...Olkkari, ei suurempia muutoksia. Patterit mäelle tosin.Tuleva makuuhuone.


Näistä siis lähdettiin. Jotta varmuudella voitiin todeta talon ja ennenkaikkea rungon kunto päätettiin seiniltä repiä vanhat halteksit ja pinkopahvit irti. Yllätyksiä ei onneksi löytynyt.
Lämmitysmuodoksi valittiin vesikiertoinen lattialämmitys, minkä kanssa onkin sitten vuodatettu verta, hikeä, kyyneleitä ja kaikkia muita mahdollisia eritteitä mitä ihmisestä irti saa. Käytännössä lattiat tehtiin alusta loppuun uusiksi. Kaikki vanhat rakenteet jouduttiin purkamaan. Juoksut ei ollut jaolla / suoria, Purut painuneet jne jne... Betoni holvikin oli niin ohkanen, ettei siitäkään ollut kuin villojen kannattelijaksi (holvia ei sentään valettu uusiksi).
Purujen poistossa apuna käytettiin vuokraamosta haettua puruimuria, mutta eipä tuosta suurempaa iloa ollut. Nopeammin sai säkillä vietyä.
Jostain käsittämättömästä syystä kaikki tulisijat oli aikoinaan poistettu talosta (öljy on ilmeisesti ollut halpaa siis). Toisaalta hyvä näin, olipahan yksi purkukohde vähemmän. Takan alle tosin jouduttiin valamaan uutta laattaa koska vanha oli niin pieni, ettei siihen mitään olisi saanut.
Noh uudet juoksut 50/200 kertopuusta, 200mm villaa, harvalaudoitus, vesikiertoputket+lämmöntasauslevyt ja 2 kerrosta ek kipsilevyä päälle niin homma oli valmis.
Pala kakkua... Ei kuullosta pahalta, mutta helevetillinen määrä työtä ja nysväämistä. No vedettiinhän siinä samalla sähköjä, vesiä ja viemäreitä.Siitä se sitten lähtee. Ensimmäinen komero eteisestä saa väistyä tulevan kylppärin tieltä.Ja tulosta syntyy...Kun kuvassa näkyvä naulakoko on pienin mitä talon teossa on käytetty, suosittelen lämpimästi puukkosahan hankkimista.Auntomessuilta (Hämeelinna -07) haettiin hieman vinkkejä. Baarikeittiöt so last season, BaariWc hothothot.Keittiön ja wc:n väliseinästä löytyi mielenkiintoisia putkitöitö ála teeseitseputkari.Sama kuin aiemmassa, mutta ennen seinän purkua.Laadukas hana-asennus, huomaa klemmariliitos...Ja mitäs siitä klemmariasennuksesta sitten seuraa... No onneksi tämä seinän pätkä purettiin muutenkin oviaukon tieltä.
Keittiön ja olohuoneen välinen seinä puretaan, jotta saadaan hieman tilan tuntua.
Ja sama toisesta suunnasta.Rappuihin johtavan käytävän seinästä tapettien alta paljastui rakennusvuoden 1948 aamulehtiä. Nämä ajateltiin jättää lasilevyn alle näkyviin.


jatkunee....

Ei kommentteja: