tiistai 29. heinäkuuta 2008

Salaista ojitusta

Jaahans, sitä on tullut tässä viimeisen kuuden päivän aikana tuo lapio aikas tutuksi työvälineeksi. Viime viikon keskiviikkona säidenhaltija viimein antoi mahdollisuuden saada jotain tehtyäkin salaojien suhteen. Tosin kun ma ja ti tuli vielä vettä kuin esterin perseestä niin kaksi ekaa päivää kului pelkästään veden ja saviliejun pois lapiointiin.
Tuo savi on muuten siitä jännä aines, että sen ainoa ns. mukava olomuoto/ilmentymä löytyy kaupanhyllyltä kukkaruukun muodossa. Kaikki muut olomuodot onkin sitten aivan hanurista.
Jos savi on kuivaa, se on saatanan kovaa, painavaa ja vittumaista lapioida. Mikäli se on märkää, siihen jää tossut kii, se on painavaa ja edelleen vittumaista lapioida. On se hienoo tavaraa! Ja nyt sitä olis kuutiokaupalla tarjolla jos joku haluaa, vaikka niitä kukkapurkkeja alkaa vääntään.

No kun pohjat saatiin kuivateltua niin päästiinkin sitten taas itse asiaa. Patolevyt ja styroksit seinään, suodatinkankaat montun pohjalle ja seinämille, sepelillä kaadot kohilleen, salaojien tarkastuskaivot pystyyn, putket väliin ja avot sonsiinä. Pala kakkua ja joka vitun lihas kropasta kipee, jopa sellaiset joiden olemassaoloa en ees tiennyt.


Styroksit (routa) sai näppärästi liimailtua patolevyyn uretaanin avulla. Ja patolevyhän asennetaan siis oikeaoppisesti nappulat seinään päin. Tota routaa tuli nyt 2x50mm limitettynä eli pitäs ainakin hieman lämpöä eritstää paremmin jatkossa.
Huomaa penkalla haukanlailla vahtiva työnjohtaja.

Putket ja kaivot paikoillaan ja kaadot viilattu kohilleen. Maanpinnan tarkkaa korkeutta ei vielä tiedetä joten patolevyt ja styroksit hierotaan lopulliseen korkoonsa vasta kun saadaan täyteltyä monttua.

Joku perskele oli mitannu poistoputken mitan hivenen (~3m) vajaaksi...

Tällästä tällä erää. Nyt täytyy alkaa tilaileen lisää putkia ym roinaa rautakaupasta. Sepeliä tulee huomenna vajaa 30 kuutioo lisää, ja pihassa pitäs tällä hetkellä olla odottamassa joku pieni kiva juttu josta voi olla apua /iloa... saas nähä.

Ei kommentteja: