keskiviikko 23. heinäkuuta 2008

Lomat on lusittu...

...ja paluu ankeaan arkeen ja töihin on tapahtunut. Josko loman jälkeen ikinä nyt niin riemusta kiljuen töihin palaa niin nyt ainakin kyrpii huolella kun kattelee ikkunasta ulos...
Pari päivää tossa satelikin mukavasti, mikä hieman helpotti töihin paluuta, mutta nyt...

Kasin maissa kun näytti tolta, ja lämpötilamittari näytti +26... Ainoa lohtu on, ettei se mittari tunnu tietävän paskaakaan oikeesta lämpötilasta. Mutta silti...

Mutta mitäs sitä tulikaan lomalla tehtyä. Vikat pari viikkoo meni aika rallaamiseksi tuon säiden valtiaan tahdissa. Sisään ulos, sisään ulos (tää ei ollu sitten mikään saksalaisen lyhyt elokuvan kohtaus). Vettä sateli vähän väliä eikä salaojitus hommista meinannut tulla yhtikäs mittään. Noh, talon pielet on nyt saatu kauttaaltaan auki (kuistia lukuunottamatta) ja pahimmat vauriot sokkelista täyteltyä.Poistoputkelle ojaa kaivettaessa löydettiin myös talolle tulevat vesi- ja viemärilinjat. Onneksi osattiin arvailla missä ne menee niin tiedettiin varoa.

Kassunkin uskaltautui tutustumaan kaivuriin, tunnin haukkumisen jälkeen tosin.


Pottukellarin oviaukko tukittiin harkoilla ja valulla. Ikkunakin on jo olemassa ja odottelee asennusta. Samoten tuo ovi vaihtuu uuteen jahka ehitään. Oviaukkoa joutuu inansa isontaan pystysuunnassa jotta uus ovi mahtuu. Patolevyäkin on jo päästy asenteleen.

Kylppäriin tuli oviasennettua. Saa rauhassa olla nyt täysistunnolla aamulehden kanssa...


Ammeen etulevy tuli lätkäistyä paikoilleen. Oli muuten ärsyttävän pieniä jousia joilla se ripusteltiin ammeeseen kiinni ja paikat johon ne piti laittaa oli vielä ärsyttävämpiä. Amme on nyt kuitenkin kasassa, sähköistetty ja koeponnistettu pariinkin kertaan. Mallihan on Victory Spa:n curacao (tai jotain sinne päin),mitat 145cmx145cm.
Vaikka alkuun olin koko kapistusta vastaan niin kyllä nyt täytyy niellä hatullinen p*skaa ja myöntää, että onhan tuo aika loistovekotin. Varsinkin nyt kun saunakin on pois käytöstä. Vinkiksi kaikille niille jotka aikovat poreammeen hommata, niin harkitkaa tarkaan minkälaisen haluatte, hinnathan lähtevät ~800€ ylös päin. hintoihin vaikuttaa valmistajan nimen lisäksi, runkorakenteet, suuttimien lukumäärät, hieronta ominaisuudet ym härpäkkeet.
Tossa meiän mallissa on sekä ilma- että vesihieronta, joista jälkimmäinen ehdottomasti parempi. Lisäksi löytyy kuivatustoiminto jolla amme puhaltelee putkistonsa kuivaksi käytön jälkeen ja näin ollen ehkäisee pöpöjen pariutumisaikeita. Pois jätettiin kovasti kaikkien myyjien suosittelema vedenlämmitin (luokkaa 500€) ja hyvä niin. Molemmilla testi kerroilla on lutrattu ammeessa yli tunti ja veden lämpö on laskenut tuona aikana yhden asteen. Siitä voipi myyjät mietiskellä myyntiargumenttinsä uusiks... HAH!

Pitkän ettiskelyn jälkeen löyty sopivan kokoinen pyöreä peili Bauhaussista. Riksun siskolle tässä nyt sitten malliksi kuinka se sinne tuli (Sitä kun kovasti tuossa taannoin mietitytti miten päin se seinälle tulee... =). Valotkin on saatu jo pelaamaan.

Sähkökalusteiksi kylppäriin (ja todennäköisesti myös muuallekin) valittiin Strömforssin artic decor sarja. Näitten värien kaa mentiin hieman kaverin kanssa sekasin tosin. Päällysmuovien piti olla ne mustan väriset antrasiitit, mutta onnistuttiinkin hommaan nämä kuvassa näkyvät "metalli" nimikkeellä kulkevat. No ei hätiä uudet pinnat on tilattu ja noi muovit saa kädenkäänteessä vaihdettua. Päästään ainakin sitten vertaileen kumman väriset on paremmat.


Keittiön kattoon saatiin vedettyä loput putkitukset sähköille ja siihen päälle rykästiin koolaukset paneleita varten. Mukavaa hommaa heilutella Sencoo ylöspäin... eipä tarvi käydä missään v*tun podipumpeissa ainakaan =)

Olkkarin seinistä ei puutu enään ku pari pienenpientä kyprokin (tai oikeestaan knauffin) palasta. Makuuhuoneen puolellekin saatiin jo muutama lisälämmöneristelevykin lätkästyä.

Otetaas tähän loppuun pieni kevennys raksa-arkistoista... Löytyipä tuossa taannoin mökiltä kaappeja siivoillessa astetta rankempi remppapaita.

Tää päällä kun käy kaupassa niin kyllä katseet kääntyy... Sen enempää asiaan kommentoimatta tai pohtimatta, mutta kääntyy kumminski =)

Kesän jatkoo niille onnellisille jotka lomalla vielä möllöttävät... Toivottavasti ees nahkanne poltatte kjeh kjeh!

Ja kiitokset kaikille jota tässä loman aikana kävivät auttelemassa, ja ne jotka eivät tuntekoot syvän pistoksen lihassaan...

Ei kommentteja: