maanantai 23. kesäkuuta 2008

Juhannus tuli ja meni...

Sateiden säestämänä kuten asiaan kuuluu. Aikas rennosti tuli otettua, suurempia rehkimättä. Tai no, joka päivä repi kyllä työ vehkeet niskaansa, mutta mitään näkyvää ei silti tuntunut syntyvän...

Tavoitteena oli aattona ennen grillailua saada siirettyä poreamme tallista kylppäriin. Kylppärin oviaukon kohta mitattiin moneen kertaan kun väliseinää tehtiin juuri ammeen sisälle tuontia silmälläpitäen. Lopuksi se kokeiltiin jopa pahvimallilla ennen levytystä. Siitäkin huolimatta oli ns. kylmä rinki persiissä, notta meneeköhän se sittenkään. Ja jos ei niin mitäs sitten tehdään.

Jo pelkkä ammeen irroittaminen kuljetus laatikostaan meinasi käydä työstä. Hyvin oli Polskit jemmannu ruuveja ympäriinsä paikkoihin joihin ei meinannut saada minkäänlaista työkalua väliin. Tässä kohden auttoi vanha viidakon laki. "Kun tekniikka loppuu, otetaan voima käyttöön." Eli kaikki tottelee lihaa, ja puu moottorisahaa :)


Ja kyllähän se ammekin sieltä sisälle saatiin. Ja nyt jälkeenpäin voi sanoa, että se tuli jopa todella helposti. Joskus näinkin päin.


"Mä silmät luon ylös taivaaseen, josko tää kärsimys olis joskus ohi..." Noh aattoillan osalta ainakin...


Perinteinen juhannussäähän aiheuttaa aina lievää riskiä kaslerin kypsyysasteen tarkaan säätöön, eli suunnitelma B käyttöön. Grillataan tallissa...


...ja nautitaan sisällä.
Sopivaan juhannustunnelmaan pääsi kantamalla puutarhakalusteet tapetointipöydän ääreen. Tuon grillailun seurauksena tallissa oli katossa noin puolisen metriä vahva "pilvi" leijailemassa. Ja miellyttävä ruuan tuoksu tervehti vielä sunnuntainakin kun oven aukaisi.
Josko tuossa ei ehtoolla enää hommia paiskittukkaan, niin Mikan ja Hannan kanssa tuli puhuttua ainakin yksi talo kasaan (Nuokun harrastelevat kanssa tälläisiä "teema-" iltoja/viikonloppuja/pyhiä/lomia rakentamisen merkeissä)

Lauantai ja sunnuntai kuluikin sitten erinnäisten pikkujutskien nypräilyssä.

kylppärin käytävän seinä päätettiin viimehetkellä muuttaa puolipaneloinniksi.Ja kaappien rungotkin saatiin kylppärin seinälle. Ovet jätettiin tarkoituksella vielä pois, jottei niitä kolhita kuna hanoja ym. kalusteita asennellaan.

Ei kommentteja: