perjantai 13. kesäkuuta 2008

Äherrystä...

Jaahanz, katotaas taas mitä on tapahtunut sitten viime kirjoittelun. No eipä juuri mitään =) Kaiken aiemmin mainitun säädön lisäksi tuli vielä ikäänkuin boonukseksi makoiltua viikko flunssassa sängyn pohjalla. No heti kun kunto salli alettiin taas hommiin.

Pannuhuoneeseen piti saada uusi kulkureitti. Eli aiemmin sahatut palikat piti poistaa seinältä.Tämän jälkeen tiedossa oli mukavia hommia, kuten uuden öljykattilan kiikutus asemiinsa alakertaan...
Mukava pikku iltapuhde homma.
Tarvikkeet:
- 1kpl pannuja á 200kg ja mistään et saa kunnolla kiinni.
- Sijoitus mahd. hankalaan paikkaan, eli kellariin.
- Ahtaat oviaukot
- Paljon rappuja.
- Sorkkarauta & vasara (ahtaiden oviaukkojen levennykseen=)
- Pari rautakankea ja pyöreitä palikoita joiden avulla pannu rullailee kuin itsestään paikoilleen...
- Neljä miestä ja yhtämonta tuntia aikaa...
Kuten yltä näkee turhaa tilaa ei todellakaan ollut. Noh uutteran väännön jälkeen saatiin pannu asemiin odotteleen asennusta. Kiitokset vaan kaikille menossa mukana olleille (Mika, Vesku & Juza), 10-15 vuoden päästä otetaan homma uusiksi:)

Ei vaiskaan josko tuolloin olis noi maalämpöpumput jo järkevämmällä tasolla hintojensa puolesta. Kysäisin muutaman tarjouksen niistä, mutta eipä oikein huvita maksaa jääkaapintekniikasta 15k€. Hauskintahan on, että maalämmölle lasketaan (siis myyjät laskevat) n.10 vuoden takaisinmaksuaika. Kukaan ei tosin takaa, että ko pumppu niin kauaa kestää. Jossain mun mielestä mennään metsään...
Joo pitäkööt tunkkinsa, -tana. Öljyllä mennään siis toistaiseksi.

No kun pannu oli saatu paikoilleen alkoikin jo katse harhailla Hiltin ja purettavan kellarin suuntaan.

Siit se sitten lähtee. Pellit pois ja betonit alas, pala kakkua... joopa joo...

Peltien alta löytyi julmettu kasa styroksia ja muuta mielenkiintoista, mutta niin tuikitarpeetonta roinaa.

Punainen paholainen on päässyt maistamaan jo ensi puraisunsa holvista...

Sinänsä erikoista kellarin katossa oli se, että se oli yli 10cm vahva ja piikkilankaakin oli jostain naapurin pellon reunoilta löytynyt riitävästi. Kuitenkaan itse talossa holvin vahvuus nippanappa 6cm... Ettei olis yritetty pommisuojaa tehdä. Tiedä häntä.

Useamman tunnin tikkaamisen jälkeen alkoi jo näyttää hyvältä. Siis sen suhteen, että katto saadaan pudotettua. Pieni tökkäisy ja domino on valmis...

Sinne meni. Harmi kun ei tullut otettua videopätkää tuosta.
Kaivurin työtä helpottaakseni pätkin isoimmat laatat pienemmiksi. Alkoi vaan tuossa mietityttään, että pitäsköhän tää sittenkin muuttaa uima-altaaksi. Ei tarvis kun seiniä "hieman" ehostaa... =)

Tuli tuossa jo aiemmin hommattua edellisen pöytä sirkkelin tilalle uusi. Samaa merkkiä tietenkin, mutta hieman tehokkaampi.


Seuraavaan malliin tulee kuulemma parikilsaa kuparilankaa kiepillä niin saa itte kasata ja käämittää tuon sähkömoottorinkin. Sen kun olivat sentään valmiiksi kasanneet =)


Pari tuntia ja sikspäkki myöhemmin näytti tältä. Kysymys kuuluu mihin v**tuun nää loput ruuvit ja mutterit kuuluu???

Ei kommentteja: