maanantai 29. joulukuuta 2008

Joulu tuli ja romut läks.

Pyhät tuli suurinpiirtein huilailtua (tai no niin hyvin kuin jouluna nyt yleisesti voi huilata sen härdellin keskellä). Pienen puristuksen joutu tekeen tuossa joulupäivänä kun piti valmistella tyttären 1-vuotissynttäreitä varten paikat siihen kuntoon, että voi vieraita jotenkin kestitä.
Aatonaattona piti kovasti laitella silikooneja keittiön tasojen nurkkiin, mutta tuo lapsosen kanssa leikkiminen otti sen verran raskaati voimille, että uni vei voiton:)Aatto sujuikin perinteisesti Riikan mummulla isolla porukalla ja Miimukin pääsi ensimmäistä kertaa elämässään tutustumaan Joulupukkiin.


Hieman veti ilmeen vakavaksi pukin sylissä, muttei sentään itkuun pillahtanut. Lahjoiksikin olisi riittänyt pelkät paperit ja narut...

Joulupäivänä tuli askarreltua liesi paikoillleen ja toimintaan. Talkooväen voimalla siirrettiin alakerran kombokeittiökodinhoitotilasta tavarat yläkertaan ja näin ollen uusi keittiö on saatu käyttöön. Ja voi sitä riemun tunnetta kun sai pitkästä aikaa syödä pakastepizzaa... Pienestä sitä osaa nykyään olla iloinen.
Uunista löytyy kiertoilmat ym hilppeet pyrolyysipuhdistustoimintoa myöten ja hella on luonnollisesti täysinduktio. Nämä kuten muutkin keittiön koneet on AEG:n valmistamia alumiinipinnoilla, ettei pitäis sormenjälkienkään näkyä (poisluettuna liesi, jonka reunat on rosteria).
Samalla kuskattiin myös ylimääräiset levynpalat ja muu rakennusmateriaali varastoon ja ties minne, ja tehtiin tilaa sohvalle.


Olkkarin ja makuuhuoneen väliseen aukkoon asensin vielä oven iltapuhteina.Paikat saatiin siistiin kuntoon ja sitten vain synkkäreitä juhlimaan.Saarekkeen taso tuli kanssa kiinniteltyä ja saareke itsessään pitäisi nyt olla ainakin hyvin lähellä lopullista sijoitustansa.
Tuossa kynttilän puhaltelussa äippä joutui vielä hieman Miimua auttamaan, mutta vuoden päästä varmaan sujuu jo paremmin...

Ei kommentteja: