maanantai 8. joulukuuta 2008

Hommat etenee...

Nyt on saatu aika hyvällä sykkeellä remppaa etiäpäin. Pieniä kalustotappiota ym vastoinkäymistäkin on toki ollut sen verran, ettei tässä leijuun ole sentään päässyt. Uskollinen luottokalu makitan nauharuuviväännin sanoi sopparin irti ja alkoi syöttään ruuveja pelkästään sivuun terästä. Ei muutakun kone huoltoon ja käsipelillä puuttuvat kipsilevynpalaset makkarin seinään kiinni.
Tuosta kun selvittiin niin heinäkuussä käyttöön otettu kylppärin hana lakkas vuodattamasta ja isäntä puolestaan siinä vaiheessa aloitti. Soittelu rumban jälkeen selvisi, että Oraksella on ollut onkkelmia kyseisen hanamallin (Il Bagno alessi) juoksuputkessa olevan takaiskuventtiilin kanssa. No osat ja tarvittavat työkalut tuli kyllä ripeesti postissa.



Pikku propleemaa aiheutti toimitettu työkalu, joka ei sitten toiminutkaan osan vaihdossa. Holkkiavaimessa oli 19 ja 21 milliset päät. Vanha takaisku oli 20mm eli sitä oli turha yrittää tuolla irti. Kaiken huipuksi avain oli liian lyhyt ja jäi mukavasti juoksuputken sisään. Väännä siinä nyt sitten...

Vaan eipä hätiä, kunnon omakotiasujan varastoistahan löytyy mittava työkaluarsenaali ja tovin tonkimisen jälkeen sopivan vehkeet oli haalittu kasaan ja hanakin saatiin taas pelittään.

Viikon aikana tuli koolailtua makkarin katto ja vetäsimpä sähköputkituksetkin sinne samalla. Viikonloppuna sitten rykästiin enon kanssa panelit kattoon ja seiniin hieman vaaleampaa sävyä tasoitteen ja maalin muodossa.





Keittiöön tuli kasailtua saareke. Nuitten vitriiniovien kanssa oli pientä murhetta kun eka puutti puolet saranoista ja lisäksi rungossa olevat saranan kiinnitysreiät oli väärillä paikoilla. Pientä hieromista, mutta siinäpähän nyt möllöttävät. Tasot saatiin kanssa fixailtua paikoilleen. Pois luettuna tuon saarekkeen taso, joka on vasta tulossa jossain....





Eilen ehtoolla tuli hätsynpikaa vielä huiskittua loput laatat keittiön lattiaan.


Vaan pitääpi tästä rientää laattakaupoille. Välitilan keraamit pitäs käydä mettästämässä ja kaikkee muutakin roinaa sais taas hankkia läjäpäin... Iltasella vois viä aikansa kuluks sutasta loput saumat keittiön lattiaan. Se se vasta mukavaa hommaa on... NOT.

1 kommentti:

Reetta kirjoitti...

Kiva kun saa seurattua teidän perheen kodin valmistumista edes näin blogin kautta. Tunnutte asuvan niin "kaukana" ettei pääse livenä käymään. Tosin et varmaan meitä sinne niin usein edes haluiskaan. Työhön tsemppiä ja hyvältä näyttää!