perjantai 27. kesäkuuta 2008

Odottelua...

Pitää täysin paikkansa, että odottavan aika on pitkä. Viimeinen työpäivä ennen paljon odotettua lomaa menossa nimittäin... 7h 15min jäljellä (siis jos jaksais täyden päivän tehdä, mutta pelkäänpä että jää hiukan vajaaks:)

Tässä onkin saatu sopivasti maksimaalinen väsymystila päälle ennen lomaa. Juhannusviikosta tähän asti on painettu peräsuolipitkänä remppaa eteenpäin. Toissa yönä piikkailin vielä yhden aikaan kellarin seinään aukkoa viemärille ja aamulla piti olla kuudelta töissä. Kerkeshän siinä reilun kolme tuntia nukkuun jonka aikana heräsin tasan tunnin välein lohdutteleen tyttöö. Taitaa olla hampaita tulossa kun noin levottomasti nukkuu.

Hommat saatiin kuitenkin siihen malliin, että putkari kävi eilen kytkemässä kylppärin hanat ja vessanpöntön.

Innolla odotan kuinka käy valmistajan lupauksille... Pitäs kuulemma pöntössä olla joku pinnoite, johon ei jää jarruraitoja...

Hanat, lavuaari, valolipan valot ja kaappien ovetkin on saatu paikoilleen. Harmi vaan kun putkari ei saanu lähitukusta sopivaa vesilukkoo tohon lavuaarin alle. Joutuu vielä laatikoiden asennuksen kanssa odotteleen. Saapa nähä millanen shöy ja temuaminen niidenkin kanssa vielä tulee. Altaan alle olis siis tulossa kaksi laatikkoo joihin täytyy ite muotoilla viemärille tilaa... tuskin maltan odottaa... (7h jälellä)

Kellarissa kylppärin alla alkaa viemäröinnit oleen kohillaa. Vesien jakotukit on kanssa saatu paikoilleen. (6h vielä...)

Viikonlopuksi onkin sitten vaihtelua rempalle tiedossa. Pitäs mennä jeesiin Riikan siskon perhettä muutossa ja samalla tehdään pientä pintaviilausta niitten uuteen asuntoon. Maanantaina alkaakin sitten jo juolukuusta asti suunniteltu öljypannunvaihto. Jos käy tuuri niin vois tuon uuden veskin saada samalla käyttöön. Alkaakin jo pikku hiljaa kyrsiin tää kellari elämä huonoilla fasiliteeteillä.
5h 50min. Ei saatana, mieluummin muutama tunti minesiä kun tällästä kärvistelyä...

Hyvää kesää, Kaikille pesää...

maanantai 23. kesäkuuta 2008

Juhannus tuli ja meni...

Sateiden säestämänä kuten asiaan kuuluu. Aikas rennosti tuli otettua, suurempia rehkimättä. Tai no, joka päivä repi kyllä työ vehkeet niskaansa, mutta mitään näkyvää ei silti tuntunut syntyvän...

Tavoitteena oli aattona ennen grillailua saada siirettyä poreamme tallista kylppäriin. Kylppärin oviaukon kohta mitattiin moneen kertaan kun väliseinää tehtiin juuri ammeen sisälle tuontia silmälläpitäen. Lopuksi se kokeiltiin jopa pahvimallilla ennen levytystä. Siitäkin huolimatta oli ns. kylmä rinki persiissä, notta meneeköhän se sittenkään. Ja jos ei niin mitäs sitten tehdään.

Jo pelkkä ammeen irroittaminen kuljetus laatikostaan meinasi käydä työstä. Hyvin oli Polskit jemmannu ruuveja ympäriinsä paikkoihin joihin ei meinannut saada minkäänlaista työkalua väliin. Tässä kohden auttoi vanha viidakon laki. "Kun tekniikka loppuu, otetaan voima käyttöön." Eli kaikki tottelee lihaa, ja puu moottorisahaa :)


Ja kyllähän se ammekin sieltä sisälle saatiin. Ja nyt jälkeenpäin voi sanoa, että se tuli jopa todella helposti. Joskus näinkin päin.


"Mä silmät luon ylös taivaaseen, josko tää kärsimys olis joskus ohi..." Noh aattoillan osalta ainakin...


Perinteinen juhannussäähän aiheuttaa aina lievää riskiä kaslerin kypsyysasteen tarkaan säätöön, eli suunnitelma B käyttöön. Grillataan tallissa...


...ja nautitaan sisällä.
Sopivaan juhannustunnelmaan pääsi kantamalla puutarhakalusteet tapetointipöydän ääreen. Tuon grillailun seurauksena tallissa oli katossa noin puolisen metriä vahva "pilvi" leijailemassa. Ja miellyttävä ruuan tuoksu tervehti vielä sunnuntainakin kun oven aukaisi.
Josko tuossa ei ehtoolla enää hommia paiskittukkaan, niin Mikan ja Hannan kanssa tuli puhuttua ainakin yksi talo kasaan (Nuokun harrastelevat kanssa tälläisiä "teema-" iltoja/viikonloppuja/pyhiä/lomia rakentamisen merkeissä)

Lauantai ja sunnuntai kuluikin sitten erinnäisten pikkujutskien nypräilyssä.

kylppärin käytävän seinä päätettiin viimehetkellä muuttaa puolipaneloinniksi.



Ja kaappien rungotkin saatiin kylppärin seinälle. Ovet jätettiin tarkoituksella vielä pois, jottei niitä kolhita kuna hanoja ym. kalusteita asennellaan.

keskiviikko 18. kesäkuuta 2008

Kosteutta ilmassa

Sattuipa eilen mukavasti töistä lähtiessä leppoisa ukkoskuuro kohdalle. Hirveetä munaravia parkkihalliin ja mitäs kummaa siellä tapahtuikaan. Viemärikaivoista tuli vesi takaspäin. Kätevää lattioiden pesun kannalta...

tiistai 17. kesäkuuta 2008

Sisähommia

Viikonloppuna tulikin painettua välillä sisähommia. Kylppäriä, keittiöö ja olkkaria tasapuolisesti. Kylpyhuone alkaakin jo oleen aika pitkälti kalusteita vaille valmis.

Nurkat saumattu ja katto paneloitu. Kattoon pitäs hommata viä nurkkalistat ja naputella ne kiinni. Jos vaikka tekis sen nyt saman tien ettei käy niin kuin listojen kanssa yleensä. Eli tehään ne sit joskus (viikko ennen talon myyntiä...) Ei vaan, ei tätä kannata myydä, omiaan ei saa kuitenkaan pois.

Ikkunan ympärystän kiertäminen oli suhteellisen ärsyttävää nypertämistä, mutta onpahan nyt tehty ja saumattu. Pikkusen silikoonia viä ikkunan kulmiin niin se olis siinä.


Keittiöön saatiin loput levyt seinälle. Pikkusen tasoittelua ja sit pääseekin sovitteleen kaapistoja kulmaan.


Olkkarinkin seinät saivat jo muutaman levyn peitokseen.

Kävi tuossa myös pieni lapsus uretaanipullon kanssa...

Pistooli oli menny tukkoon ja sitä putsaillessa pullon venttiili veti jumiin, eikä liene vaikea arvata kumpaan asentoon, auki vai kiinni. Voin näin jälkeenpäin kokemusta rikkaampana kertoa, että se on mielenkiintoinen tunne ihmisellä sillon kun kädessä on täys urttsupullo joka syöksee sisuksiaan ulos kuin tulivuori. Sitä ei oikein tiä mihin sen tunkis. Hätäsemmällä voi jopa mennä sormi suuhun siinä tilanteessa. Sillon sopii tietty toivoa ettei se urttsupullo oo samassa kädessä =)

Lopuksi vielä pieni videon pätkä, mikä arkistoista tuli vastaan.
Nykyisillä bensan hinnoilla noitten pihakoneiden, kuten ajoleikkurin ja trimmerin, käyttö on pirun kallista. Onneksi tuo meittin koiruus keksi tavan säästää bensaa. Kaiken hyvän lisäksi se ei ees vaadi namipalkkaa tästä "työstä"...
Tosin niitä nameja ja muita herkuja saa kyllä muuten olla kokoajan antamassa.


Tuon etanaefektin saa muuten aikaan myös kun koittaa syöttää Kassulle antibiootteja... ja reaktiosta voipi päätellä kuinka helppo niitä on sille syöttää.


Sitä alkaakin jo mieli kääntyä pikkuhiljaa juhannuksen puoleen. Taitaakin tulle rankin juhannus miesmuistiin. Lähinnä niinkun työn kannalta ajateltuna. Pitkät vapaat edessä, tietää hyvää rempalle. Jos vaan tuo janojuoman määrä pysyy kohtuullisena. Jos ei, niin työnkin määrä kasvaa samassa suhteessa =)


Hyvät Jussit lukijoille, ja kiitos palautteesta (niiden lukemisessa onkin ollut aika urakka=)

perjantai 13. kesäkuuta 2008

Äherrystä...

Jaahanz, katotaas taas mitä on tapahtunut sitten viime kirjoittelun. No eipä juuri mitään =) Kaiken aiemmin mainitun säädön lisäksi tuli vielä ikäänkuin boonukseksi makoiltua viikko flunssassa sängyn pohjalla. No heti kun kunto salli alettiin taas hommiin.

Pannuhuoneeseen piti saada uusi kulkureitti. Eli aiemmin sahatut palikat piti poistaa seinältä.



Tämän jälkeen tiedossa oli mukavia hommia, kuten uuden öljykattilan kiikutus asemiinsa alakertaan...
Mukava pikku iltapuhde homma.
Tarvikkeet:
- 1kpl pannuja á 200kg ja mistään et saa kunnolla kiinni.
- Sijoitus mahd. hankalaan paikkaan, eli kellariin.
- Ahtaat oviaukot
- Paljon rappuja.
- Sorkkarauta & vasara (ahtaiden oviaukkojen levennykseen=)
- Pari rautakankea ja pyöreitä palikoita joiden avulla pannu rullailee kuin itsestään paikoilleen...
- Neljä miestä ja yhtämonta tuntia aikaa...




Kuten yltä näkee turhaa tilaa ei todellakaan ollut. Noh uutteran väännön jälkeen saatiin pannu asemiin odotteleen asennusta. Kiitokset vaan kaikille menossa mukana olleille (Mika, Vesku & Juza), 10-15 vuoden päästä otetaan homma uusiksi:)

Ei vaiskaan josko tuolloin olis noi maalämpöpumput jo järkevämmällä tasolla hintojensa puolesta. Kysäisin muutaman tarjouksen niistä, mutta eipä oikein huvita maksaa jääkaapintekniikasta 15k€. Hauskintahan on, että maalämmölle lasketaan (siis myyjät laskevat) n.10 vuoden takaisinmaksuaika. Kukaan ei tosin takaa, että ko pumppu niin kauaa kestää. Jossain mun mielestä mennään metsään...
Joo pitäkööt tunkkinsa, -tana. Öljyllä mennään siis toistaiseksi.

No kun pannu oli saatu paikoilleen alkoikin jo katse harhailla Hiltin ja purettavan kellarin suuntaan.

Siit se sitten lähtee. Pellit pois ja betonit alas, pala kakkua... joopa joo...

Peltien alta löytyi julmettu kasa styroksia ja muuta mielenkiintoista, mutta niin tuikitarpeetonta roinaa.

Punainen paholainen on päässyt maistamaan jo ensi puraisunsa holvista...

Sinänsä erikoista kellarin katossa oli se, että se oli yli 10cm vahva ja piikkilankaakin oli jostain naapurin pellon reunoilta löytynyt riitävästi. Kuitenkaan itse talossa holvin vahvuus nippanappa 6cm... Ettei olis yritetty pommisuojaa tehdä. Tiedä häntä.

Useamman tunnin tikkaamisen jälkeen alkoi jo näyttää hyvältä. Siis sen suhteen, että katto saadaan pudotettua. Pieni tökkäisy ja domino on valmis...

Sinne meni. Harmi kun ei tullut otettua videopätkää tuosta.




Kaivurin työtä helpottaakseni pätkin isoimmat laatat pienemmiksi. Alkoi vaan tuossa mietityttään, että pitäsköhän tää sittenkin muuttaa uima-altaaksi. Ei tarvis kun seiniä "hieman" ehostaa... =)

Tuli tuossa jo aiemmin hommattua edellisen pöytä sirkkelin tilalle uusi. Samaa merkkiä tietenkin, mutta hieman tehokkaampi.


Seuraavaan malliin tulee kuulemma parikilsaa kuparilankaa kiepillä niin saa itte kasata ja käämittää tuon sähkömoottorinkin. Sen kun olivat sentään valmiiksi kasanneet =)


Pari tuntia ja sikspäkki myöhemmin näytti tältä. Kysymys kuuluu mihin v**tuun nää loput ruuvit ja mutterit kuuluu???